Ministern Strandhäll borde läxa upp S-styrda Region Norrbotten

Bilden är ett montage Bilden är ett montage

Tillgängligheten i landstingen i norr är sämst i landet. I den senaste statistiken från vantetider.se, är Norrbotten bland de som är sämst i landet, när det gäller uppfyllelse av vårdgarantin för operation/åtgärd och när det kommer till uppfyllelse av vårdgarantin för ett första besök är det ännu sämre.
Till skillnad från Stockholm som har bland Sveriges kortaste vårdköer återfinns de längsta i norr.
Under onsdagen träffar sjukvårdsminister Annika Strandhäll landstingsledningarna i de fyra nordligaste länen. Ministern har ofta ett fokus på Stockholms läns landsting, men Moderaterna i Norrbotten anser det är dags att ministern tar sina partikamrater uppe i norr i örat.
Mattias Karlsson, oppositionsregionråd (M) och förbundsordförande Linda Frohm (M),
säger så här i en kommentar:
– Landstingen och regionerna i norra Sverige och i synnerhet Region Norrbotten, har de senaste åren präglats av landets längsta absolut längsta vårdköer, skattehöjningar och en illa skött ekonomi. Det är synnerligen på tiden att Strandhäll markerar mot hur Socialdemokraterna leder landstingen i Norrland och Region Norrbotten.

Fredrik Lundström

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter