Natten är din

Antalet våldtäkter ökar liksom antalet sexuella övergrepp. Det är en utveckling som måste brytas och vi kan inte ha annat än nolltolerans när det gäller brott i allmänhet men särskilt sexualbrott.
Var och en som går ut en kväll för att roa sig, eller för att gå hem från jobbet eller vänner en sen kväll har rätt att känna sig trygg och säker.
Moderaterna står upp för varje människas rätt att känna sig trygg, oavsett var man bor. Vi moderater kräver helt enkelt nolltolerans mot övergrepp.
Vår regering kallar sig feministisk. Samtidigt styr de ett land där var tredje kvinna känner sig otrygg. Där var tionde kvinna inte vågar gå ut på kvällarna på grund av otrygghet. Och där två av fem kvinnor i åldrarna 20 till 24 år oroar sig för att bli överfallen eller misshandlad. Så här kan det inte få fortsätta.
Alla som bor i Sverige ska kunna lita på tryggheten. Ingen ska behöva ta en omväg hem på kvällen eller fundera på att avstå från att gå på festival, se sin favoritartist eller att ge sig ut på en joggingtur. Sverige ska vara tryggt. För alla. Moderaterna vill därför se hårdare tag mot de som försöker beröva människor från friheten och tryggheten.
En synlig, tillgänglig och effektiv polis är själva grunden för ett tryggt samhälle. Det är också den främsta garanten för att olika typer av brott så långt som möjligt förhindras. Sverige behöver därför minst 25 000 poliser och de ska ha förutsättningar att göra sitt jobb, därför vill vi höja polisernas löner och se till att de får starkare skydd mot angrepp.
Tjejer och kvinnor ska inte tvingas ändra sina vanor och beteenden för att kunna känna sig trygga. Natten är din – även i Norrbotten.

Linda Frohm
Förbundsordförande
Moderaterna Norrbotten

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter