S-Majoriteten försöker runda regionfullmäktige gällande röntgenläkarna

Regionrådet Maria Stenberg kallade till en ny regionstyrelse efter protesterna från oppositionen kring besluten om röntgenläkarna på Kalix och Kiruna sjukhus. Vid det nya mötet togs sedan precis samma beslut som för ett par veckor sedan, dvs. att de skall läggas ned. Denna typ utav förändringar behöver inte passera igenom regionfullmäktige, enligt Maria Stenberg.

– Vi moderater ser detta som en strukturell förändring. Att man väljer att försöka dribbla bort det här, på det är sättet, är såväl förbluffande ansvarslöst och mycket dåligt. Den moderata inställningen är att frågor av den här digniteten, självklart inte skall hastas igenom i styrelsen, utan hanteras av regionfullmäktige, säger Mattias Karlsson (M).

– Vi är övertygade om att dessa förändringar skapar stora ojämnheter i vårdkvalitén. Vi kommer nu att överklaga detta till förvaltningsrätten, säger Mattias Karlsson (M).

Fredrik Lundström

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter