M: Vi kommer inte att regera eller ha något budgetsamarbete med SD

Jag tycker det är tråkig att vi ständigt misstänkliggörs kring vårt syfte med att bryta låsningarna i riksdagen. Det är inte fortsatt rimligt att låtsas som att ett av riksdagspartierna inte existerar.
Vi vill inte regera tillsammans med SD.
Vi vill inte heller ha något samarbete om budget.

Vad det vi sagt innebär, är att vi är beredd att föra samtal med dem. Som vuxna människor plägar att göra, även med meningsmotståndare.
Särbehandlingen av SD är inte hållbar. Deras position är inte bra. Det vi förespråkar skulle också medföra att de granskas som alla andra partier i riksdagen, säger Linda Frohm, förbundsordförande för moderaterna i Norrbotten.
Vi samtalar ju idag med Vänsterpartiet. Jag har respekt för att allianskollegor landar i andra slutsatser om SD. Men vi vill gå till val gemensamt i Alliansen. Jag känner i grunden ett starkt stöd för att ta tag i Sveriges och Norrbottens samhällsproblem, säger Linda Frohm.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter