M: Regeringen för en skadlig politik för Norrbotten - det måste vi stoppa

Foto: Fredrik Wennerlund Foto: Fredrik Wennerlund

Sverige är på väg åt fel håll och därför behöver vi nu en stark politik som ger svar på de utmaningar som vi människor upplever i vardagen. Vi behöver ett samhälle där utanförskapet minskar och där arbete alltid skall löna sig och där tryggheten för människor är en självklarhet. 

Jag har full respekt för att våra samarbetspartier, Centerpartiet och Liberalerna i alliansen, säger nej till ett budgetsamarbete innan nästa val just nu. Ett genuint samarbete bygger på respekt och klarar av det faktum att man inte alltid är överens om allt. Samtidigt vill vi från Moderaterna vara tydliga med att vi anser att regeringen för en skadlig politik för Sverige och Norrbotten.

Nästa höst kommer förslagen om bankskatt, flygskatt, skatt på arbete och en kilometerskatt för tung trafik att bli verklighet. Detta är inte bra för Sverige och direkt skadligt för Norrbotten. Detta kan vi inte bara låta ske utan att kraftfullt markera att vi inte sympatiserar med dessa förslag. Vi måste komma tillrätta med de problem som finns här och nu. En gemensam alliansbudget skulle vara det första steget på rätt väg.

Moderaternas förslag är nu att aktivt söka stöd hos alla riksdagspartier för en alliansbudget. Vi vill vara mycket tydliga med att vi vill regera Sverige i en Alliansregering och att vi är beredda att ta det ansvaret. Att ta det ansvaret innebär att lägga fram sin egen politik utan att hamna i låsningar på grund av en rädsla för vem eller vilka som röstar med.

Moderaterna vill vara tydliga.
Det vet nu väljarna. Det känns bra.

Linda Frohm,
förbundsordförande Moderaterna Norrbotten

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter