M: Vi vill ha en gemensam alliansbudget

Sverige har en regering som vill stärka politikernas makt och minska människors frihet. Friskolor och privata vårdcentraler riskerar att försvinna, det kommer att fortsätta läggas ofinansierade förslag och skatterna kommer att höjas tills näringslivet knappt kan andas längre.
En ansvarig opposition måste göra allt för att försöka stoppa detta. Vi moderater är less på låsningarna. En gemensam alliansbudget skulle vara stort steg i rätt riktning.

Den som tror att det blir mindre av turbulens efter nästa val tror fel. SD måste hanteras vare sig man vill det eller inte. KD kan åka ut och Vänsterpartiet kan få ännu större makt över våra liv och plånböcker.

Media och andra undrar nu hur moderaterna kan dela värderingar med ett parti som piskar igång antisemitiska strömningar och hur man kan ta stöd av ett parti som har en medeltida inställning till jämställdhet?" Men...

Var har det framkommit att M nu delar värderingar med SD? Ingenstans. Vi har varit tydlig med att vi varken vill bilda regering med eller förhandla om budget med SD.

Även S-regeringen får regelbundet stöd av SD i riksdagen; vartannat förslag stöttades av SD under 2015/16 och när Tomas Eneroth (S) fick frågan: ”Struntar ni i att lägga förslag för att ni vet hur SD kommer att agera?” svarade han: ”Det var det dummaste jag har hört, det skulle aldrig förekomma."(SvD 6/6 -16).

Men om man inte har makt har man ingen makt – och kan varken förändra skolan eller integrationen. Vad spelar det för roll vad som står i de egna pamfletterna om man inte har majoritet för att få igenom några av idéerna? Svar: Ingen roll alls.

Vi moderater vill vara tydliga med att saker och ting nu har gått för långt. Vi vill se så att så mycket av moderat och allianspolitik som möjligt blir genomförd och det så snart som möjligt. Att vi nu är tydliga med det, känns bra.

Linda Frohm
Förbundsordförande
Moderaterna Norrbotten

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter